Salam dan selamat sejahtera, rakan dan pelawat yang di hormati.

Setelah berdepan dengan masalah ruang website yang kritikal di gotunetalk.com, iaitu penggunaan website space yang sudah melebih 93%, saya mengambil keputusan membuka website baru ini untuk bolehkan saya berkarya. Macam sasterawan la pulak.. 🙂

{ 1 comment }

Sabtu, June 8hb, 2013, ketika tiba sahaja di majlis kenduri kahwin saudara orang rumah, salah seorang bapa saudara nya ketika bersalaman, terus berkata “lakulah google kau. bila tanya tau dari mana tentang homestay, semua kata dari google…”

Pada tahun 2012, saya telah buatkan website mudah mengenai homestay bapa saudara orang rumah. Beliau telah bersara dan sekarang mengusahakan homestaynya di Segamat. Walaupun websitenya hanya berciri satu muka surat, ia tersedia maklumat yang di perlukan oleh pencari maklumat berkaitan homestay di Segamat, Johor.

Jika mencari homestay di Segamat, Johor, silakan klik di sini atau salin alamat website ini untuk rujukan tika masa perlu, http://alammall.com/lot99/homestaysegamat

{ 0 comments }

Pasaraya Alam Mall sekarang dalam proses menambah kedai…

May 13, 2013

Pasaraya Alam Mall telah mula di tambah kedai-kedai menjual produk penjagaan diri. Setiap jenama di kategorikan sebagai kedai tersendiri yang menjual beberapa produk pilihan. Setiap produk yang di pesan dan di beli melalui pasaraya ini akan di hantar melalui Pos Laju oleh syarikat pengedar berlesen di Shah Alam, Selangor, Malaysia. Produk di jamin asli dan […]

0 comments Read the full article →

Pasaraya Alam Mall akhirnya di google map.

February 23, 2013

Alhamdulillah. Hari ni google dah approve keberadaan Pasaraya Alam Mall, iaitu pasaraya berkonsep online, di aplikasi google map nya. Boleh lah kini hanya beritahu rakan atau pelanggan untuk hanya taip Pasaraya Alam Mall di kotak carian google atau google search tu. Hanya buka website google ini, http://www.google.com.my atau http://maps.google.com.my dan taip Pasaraya Alam Mall Boleh juga […]

0 comments Read the full article →

Kad dari Google, Mountain View, California, USA

February 21, 2013

Semalam, Rabu, 20-Feb-2013, terima kad dari Google. Kad beralamat Mountain View, California, USA. Ia adalah kad yang di hantar dari Google Inc dan mengandungi nombor pin untuk aktivat google map baru saya, iaitu Pasaraya Alam Mall, pasaraya online saya. 3 minggu lebih jugalah menunggu untuk dapatkan nombor pin. Dah aktivat dan tunggu lagi untuk di […]

0 comments Read the full article →

Bolehkah hantar faks melalui talian telefon rumah?

February 11, 2013

Boleh tak saya nak apply fax service untuk talian tetap rumah? Saya dah ada telefon rumah cuma nak tambah fax service. Boleh ke? Begitu bunyinya satu SMS yang saya terima di suatu petang beberapa hari lalu. Jawapan saya kepadanya, boleh. Hanya perlu beli satu mesin faks yang siap dengan telefon dan sambungkan talian telefon tetap […]

0 comments Read the full article →

Senarai 44 web iklan percuma.

November 20, 2012

Sebagai internet marketer sepenuh masa atau sambilan, pemasaran atau marketing adalah kunci atau key-point yang utama untuk terus bersaing. Salah satu pilihan yang ada ialah pemasaran menerusi iklan percuma yang banyak boleh di dapati di internet. Saya telah kumpulkan senarai laman web yang memberi khidmat iklan percuma yang boleh di guna untuk pasarkan servis atau […]

0 comments Read the full article →

Iklan Percuma di Alam Mall dot Com

October 19, 2012

Sekarang pengunjung web alammall.com boleh beriklan secara percuma di web Iklan Percuma. Pengiklan hanya perlu daftar secara percuma. Untuk mendaftar, hanya perlu pilih Username dan masukkan alamat email yang betul. Email akan di hantar ke alamat email yang di beri. Pengiklan perlu guna username yang di pilih semasa mendaftar dan password yang di hantar ke […]

0 comments Read the full article →

Servis daftar telefon dan broadband kini di Bandar Puncak Alam…

September 17, 2012

Teringat kembali dulu semasa mula menduduki rumah baru di Bandar Puncak Alam, Kuala Selangor, Selangor. Poskod nya pun ketika itu menggunakan poskod Kuala Selangor, iaitu 40150. Kini Bandar Puncak Alam memiliki poskod tersendiri, iaitu 42300. Walaupun begitu, kedapatan juga sistem pangkalan data pihak berkuasa yang masih belum kemaskini pangkalan data masing-masing dan masih menggunakan poskod […]

6 comments Read the full article →

Homestay @ rumah inap Segamat Johor…

September 16, 2012

Baru ni balik kampung wife di Segamat Baru, Segamat. Kebetulan cuti sekolah pada hari Isnin kerana Ahad 16-9-2012 adalah cuti umum sempena sambutan Hari Malaysia. Mertua juga membuat kenduri doa selamat. Sebelum balik kampung, telah siapkan website mengenai homestay @ rumah inap yang di usahakan oleh bapa saudara wife yang di panggil Pak Andak saja. […]

0 comments Read the full article →

Bina website guna template. Senang ke?

July 16, 2012

Semalam-malaman hingga pukul 3 pagi leka sambung kerja-kerja bina website yang tertinggal beberapa hari. Website menggunakan template sedia guna. Ia bukan lah template biasa yang hanya menggunakan HTML dan CSS tetapi juga kod-kod jscript dan bagai. Setelah siap semuanya di ubah, tiba masanya untuk di uji melalui 4 browser yang biasa di guna. Browser Mozilla, […]

0 comments Read the full article →