Harga promosi tamat dah!

July 10, 2012

Harga atau caj masa promosi iaitu RM150 untuk pakej website berserta servis pendaftaran google map telah kembali kepada asal iaitu RM300. Leh baca di Lot99 ni…  

0 comments Read the full article →

Tak semua perfect….

July 9, 2012

Yup.. tak semua perfect. Blog Lot99 saya menggunakan theme Business Lite. Seperti biasa, setiap website baru saya, akan saya buka menggunakan keempat-empat browser untuk pastikan semua boleh paparkan seperti sepatutnya. Rupanya pada Mozilla Firefox dan Internet Explorer, ia kelihatan okay, tapi pada browser Google Chrome dan Apple Safari, ada isu overlapping. Boleh lah baca seterusnya […]

0 comments Read the full article →

Ngajar website statik atau dinamik bang?

July 8, 2012

Di website gotunetalk.com saya, di sudut bawah sebelah kanan ada widget yang di panggil Zopim Chat. Ia untuk sembang-sembang dengan pelawat jika kebetulan mereka membuka website saya itu dan mahu bersembang. Jika saya tidak online, kebiasaannya mereka mengajukan pertanyaan menerusi Zopim Chat itu juga lah. Mungkin kerana ianya mudah di lihat dan di guna. Seorang […]

0 comments Read the full article →

Akhirnya siap blog Lot99

July 7, 2012

Semalam suntuk tidak tidor dan keesokannya pun tak boleh tidor kerana aktiviti menghantar anak ke sekolah atau nyupir.  Semua gara-gara terikat untuk siapkan website untuk Lot99. Saya memilih blog wordpress untuk Lot99, memikirkan kemudahannya berfungsi secara 2 hala bersama pelanggan, bakal pelanggan atau pelawat. Ruangan comments boleh di gunakan untuk tujuan ini. Menerusi pengalaman terdahulu, […]

0 comments Read the full article →

Kenapa Lot99?

July 4, 2012

Selesai upload website yang baru siap ke Lot99 di alammall.com dan jam ketika itu menunjukkan 1.30am. Semalam juga iaitu jam 1.30am, sms ke rakan untuk beritahu websitenya dah di uploadkan. Sub-direktori Lot99 tu pun baru saja di create. Begitu jugalah website rakan, yang gemar menggunakan nama fidimeru. Link websitenya seperti ini, http://www.alammall.com/lot99/fidimeru Websitenya jenis statik […]

0 comments Read the full article →

Koordinat lokasi dari google map.

July 1, 2012

Saya tidak memiliki gadjet atau alat GPS tetapi tetiba teringatkan seorang pelanggan yang pernah datang kerumah mengenai bisnes prepaid saya di Bandar Puncak Alam. Ketika itu memang telah daftarkan lokasi di google map tetapi tidak terfikir pula mahu ambil tahu mengenai koordinat lokasi yang di perlukan oleh alat GPS. Saya hanya mintanya rujuk melalui google […]

0 comments Read the full article →

Saya terlepas pandang…

June 30, 2012

Suatu hari saya telah menemui rakan IM, dan tunjukkan kepada beliau surat yang di hantar oleh google.com ke rumah saya yang beralamat di Bandar Puncak Alam, Selangor. Saya beritahu mungkin google dapat alamat saya dari pendaftaran google map yang saya buat dan gunakan alamat sendiri sebagai lokasi bisnes prepaid saya. Perkataan pertama beliau ungkapkan ialah.. […]

0 comments Read the full article →

Wow! Unlimited space, unlimited traffic.

June 28, 2012

Terima email dari siteground.com. Baru teringat pernah download template joomla 1.5 percuma dari siteground.com. Website ebiz untuk kursus website menggunakan template dari siteground.com ini dan menggunakan joomla 1.5. Pakej web hosting yang di tawarkan agak menarik. Dengan tawaran unlimited space dan unlimited traffic atau bandwidth serta nama domain percuma, ia memang berbaloi untuk jangka panjang. […]

0 comments Read the full article →

Rezeki di pagi hari.

June 26, 2012

Ketika membaca Al-Quran, selepas subuh, telefon bimbit berbunyi, tanda ada sms di terima. Setelah selesai membaca, terus capai telefon dan amati sms yang di terima. Alhamdulillah, sms yang beritahu penghantar sms telah bankin RM40 ke akaun bank untuk pesanan Pakej Web DIY. Seperti biasa, pagi-pagi hari adalah masa saya “supir” iaitu hantar anak-anak ke sekolah […]

0 comments Read the full article →

Blog membership

June 25, 2012

Lama juga tidak godeh-godeh blog ini kerana sibuk dan leka dengan website alammall.com. Baru semalam mula install aplikasi membership dan banyak yang perlu di pelajari. Aplikasi ini bolehkan kita had artikel dan direktori mana yang boleh di akses. Ia menjadi keperluan terutama untuk artikel yang sensitif dan tidak boleh di umumkan secara terbuka. Semalam juga […]

0 comments Read the full article →