Alam Mall

 

Pakej Website Perniagaan

WebsiteWebsite pengenalan kepada bisnes anda, tidak kira kecil, sederhana atau besar. Website berciri responsif mesra gajet. Kami daftarkan hosting, nama domain dan google map untuk anda.
Klik sini untuk maklumat lanjut.

 

Lot99. Lot Bisnes.

Lot Bisnes

Hanya perlu 1 laman web dan 1 google map untuk dunia kenali perniagaan anda. Dapatkan website dengan google map, sekarang di Lot99.
Klik sini untuk ke Lot99.

 

Kedai Broadband

Anda kini boleh buat permohonan talian Telefon, Streamyx dan Unifi, rumah kediaman atau premis perniagaan di sini, tanpa perlu pergi ke TM Point.

Klik sini untuk ke Kedai Broadband

 

Iklan Percuma

Iklan Percuma Ruang iklan untuk anda beriklan. Daftar sebagai ahli PERCUMA dan mula beriklan. Anda boleh urus dan kemaskini senarai iklan melalui dashboard anda sendiri.
Klik untuk info Iklan Percuma

Download percuma aplikasi web editor

Untuk mudah membuat website, anda perlukan program atau sofwer. Anda boleh gunakan  Windows FrontPage atau Dreamweaver, tetapi ia bukan percuma.

 

NVU

NVU Salah satu sofwer percuma yang saya gunakan ialah Nvu (sebutan nya ialah N-view iaitu singkatan untuk New View). Dengan Nvu, mengurus dan membina website menjadi mudah. Tanpa pengetahuan mendalam mengenai kod HTML, sesiapa sahaja pun sekarang mampu membina website.

Anda boleh download sofwer percuma Nvu untuk versi windows di sini,

Klik sini untuk download Nvu

 

KompoZer

KompoZer Nvu 1.0 di keluarkan pada 2005 dan mempunyai bugs atau kelemahan dan ia adalah versi yang banyak kedapatan untuk download di internet. Ia adalah sofwer yang  saya gunakan untuk mula belajar membuat website dan masih menggunakannya. Terus lah gunakan nya jika anda sedang gunanya dan sudah biasa atau selesa dengan nya.

KompoZer di buat sebagai versi baru Nvu yang di perbaiki. Interface nya hampir sama dengan Nvu tetapi dengan penambahan beberapa ciri baru.

Anda boleh download sofwer percuma KompoZer versi windows di sini,

Klik sini untuk download KompoZer


Anda boleh download salah satu atau kedua-dua web editor ini. Saya menggunakan kedua-duanya, tetapi lebih banyak menggunakan Nvu kerana telah biasa dengannya. Nvu dan KompoZer adalah pilihan terbaik untuk novice atau mereka yang baru belajar kerana mudah atau dalam bahasa lain, "learning curve" nya tidak lah terlalu jauh.

Selamat belajar.


Link Ekspres

Relaks Sebentar